Nice - kus süüa ja juua
Kui istute lennukis akna all, kiigake kindlasti välja hetkel, mil piloot teatab, et hakkate maanduma Nice’i Côte d’Azur’i lennuväljal. Nii soovitab juba 15 aastat Taevasinisel rannikul elanud ja töötanud Hannela Tamagno.
# PARIM LÕUNAKOHT
Bistrot d'Antoin
Rue de la Prefecture 27, Nice
See on Nice’i vanalinnas asuv bistroo, kus menüüs on modernselt serveeritud klassikalised prantsuse road – magret de canard (pardi rinnafilee) on siin hitt. Menüü vaheldub käsikäes aastaaegadega ja vastavalt sellele, mida lähedal asuvalt Cours Saleya turult leida võib. Veinikaardilt leiab hea valiku kohalikke Nice’i küngaste Colline de Bellet’ veine. Soovitan laua ette reserveerida ja täpsustada, kas soovite istuda sees või väljas terrassil, kust avaneb vaade vanalinna tüüpilisele kitsale ja meeleolukale tänavale.
# PARIM ROMANTILISE ÕHTUSÖÖGI KOHT
Les Vieux Murs
Promenade Amiral de Grasse 25, Antibes
Soovitan seda restorani oluliste sündmuste tähistamiseks. Siit Antibes’ vanalinna kindlusmüürilt avanevad Vahemerele hingematvad vaated. Luksus peitub detailides! Siin serveeritakse prantsuse gastronoomia võtmeroogasid. Roa suurepärasuse määrab 50% ulatuses see, millisest toorainest roog valmistatud on, ning 50% ulatuses see, kuidas toit taldrikul välja näeb.
# PARIM LA CUISINE NICOISE (ehk kohalik Nice'i köök)
La Cantine de Lulu
Rue alberti 26, Nice
HEA TEADA!
Restoranid on Prantsusmaal reeglina avatud lõunaks kell 12–14.30 ning seejärel õhtusöögiks kell 19.30–22. Kui söögikohas on silt Service Non-Stop, tähendab see turistilõksu, kust gastronoomilisi elamusi ei tasu otsida.
# PARIM KOHVIK
La Voix de son Maître
Place Grimaldi 3, Nice
Crêperie ehk pannkoogikoht, kus on valikus soolase täidisega galetid ja magusa täidisega krepid. Traditsiooniliselt juuakse nende kõrvale kuiva või magusat õunasiidrit.
Artikkel ilmus Nordica pardaajakirja Time Flies numbris suvi 2017.